Édességgel csábítanának furgonokba gyermekeket Érmihályfalván – vigyázzunk egymásra!

Édességgel csábítanának furgonokba gyermekeket Érmihályfalván – vigyázzunk egymásra!

A szerdai rendes havi tanácsülésen az „egyebeknél” Gábor Éva önkormányzati képviselő tanítónői minőségben hozta szóba azt a jelenséget, amely hetek óta foglalkoztatja mind a szülőket, mind a tanintézet vezetőit.

Több szülő és gyermek is megerősítette, hogy szatmári rendszámú fehér furgonokból idegenek csalogatnak édességgel gyermekeket, hogy szálljanak be az autóba. Az elmúlt hetekben több esetet is jelentettek az iskolában.

Az önkormányzati képviselők is hallottak a történtekről, konkrét nevek és utcák is elhangzottak a gyűlésen. A testület részéről több megoldási javaslat is szóba jött. A legfontosabb az, hogy résen legyenek a szülők, a pedagógusok, ugyanakkor a lakosok is, a bajt megelőzendő.

Az iskola vezetősége már megtette a feljelentést a rendőrségen, illetve az önkormányzat is felhívja a rendőrség figyelmét a fokozottabb éberségre.

A járművek rendszáma is fontos lenne az azonosítás céljából, ugyanis a város ki- és bejáratát videokamerák figyelik, így könnyebben be lehetne azonosítani az gyanús járműveket.

Nem vagyunk akkora város, hogy ne tudjunk egymásra vigyázni, hangzott el egybehangzóan a szerdai tanácsülésen.

S. É.

Facebook