Egész délután sült a mézeskalács

Egész délután sült a mézeskalács

Érmihályfalván csütörtökön is folytatódtak a kézműves és hagyományőrző napok. Ezúttal mézeskalács sütés és kulcstartó alapszínfestés volt a napi foglalkozás. A kisinasokat Jakó Jolán, valamint sok fürge ujjú szülő, nagyszülő okította a “mesterségre”. Bár a “mézeskalács-terméknek” nagy volt a keletje – a nap végére majd mind elfogyott -, mégis nagy élmény volt a szívecskék és egyéb figurák gyúrása, díszítése, sütögetése.

A hőség ellenére ezen a napon is mintegy 140 gyermek fordult meg a Gödör rendezvényházban, az udvaron, a teraszon, ahol a foglalkozások zajlottak. A felnőttek is, a tegnapihoz hasonlóan szép számban vettek részt és segédkeztek a foglalkozásokon. Még Szilágyi Ferenc Hubart képzőművész nagyapát is befogták a jutalomtányérkák mintázására, amit természetesen mesterien és odaadással be is vállalt.

A rendezvényház teraszán Darabont Aliz zenetanárnő ismét megadta a hangot a népdalokra, a teremben pedig ezen a napon is a citerával ismerkedhettek sőt ki is lehetett kipróbálni újfent ezeket a régi hangszereket Borsavschi László és Baricz Nánási Ferenc bátorítására.

Pénteken az üvegfestés rejtelmeibe avatják be gyermekhadat, majd a kulcstartókra is felkerülnek a népi motívumok.

 

 

A rendezvényről készült fényképes beszámoló ide kattintva érhető el.

 

S. É.

Facebook