Élőhalottak az utcákon – zombidrog szedi áldozatait már Biharban is

Élőhalottak az utcákon – zombidrog szedi áldozatait már Biharban is

Ez a kábítószer rendkívül gyorsan terjed, mert olcsó. A szintetikus kannabisz – erős vegyi anyag, növényi eredetű, ami beszippantással jut a szervezetbe – számol be róla már a Bihar megyei sajtó is, főleg, hogy Várad utcáin is megjelentek az élőhalottként járkáló zombik.

Szakemberek szerint nagyon veszélyes alkohollal együtt fogyasztani – komoly egészségügyi problémákat okozhat, akár halállal is végződhet.

Valószínűleg Oroszországban és Kínában vannak olyan laboratóriumok, ahol a Spice-t előállítják. Európában „növényi“ boltokban árulják és természetesen drogdílerek terjesztik.

A szintetikus kannabisz elsődleges összetevőjét, a JWH-018-at számos európai országban, illetve az Egyesült Államokban is betiltották.

Bár a szer a marihuána hatását imitálja, sokkal károsabb annál: a fogyasztása szívpanaszokat és pszichés zavarokat okoz. Gyakorlatilag élőhalottakká változtatja az embereket, annyira durván hat a szer az idegrendszerre. A Spice fogyasztói az utcán, mint élőhalottak mászkálnak, a filmbeli zombikra hajazva.

A szer hatására megeshet, hogy fogyasztója epilepsziás rohamot kap. Népszerűsége valószínűleg abban rejlik, hogy hatása erős, és egy adaghoz akár 25–30 lejért is hozzá lehet jutni. A drog hatása alatt álló fiatalok szinte mozgásképtelenekké válnak, üveges tekintettel merednek maguk elé.

A Spice kiszámíthatatlanul működik. Használója hallucinál, a teste átforrósodik, miközben végtagjai akár fél órára is lebénulnak. A szer leállítja a veséket, a májat, és elég gyorsan halálossá válhat.

A kérdés nyitott marad: kik fedezik a terjesztőit?

(fotó: faktor.hu)

S. É.

Facebook