Eltörölhetik a botrányos tej-kifli programot

Eltörölhetik a botrányos tej-kifli programot

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter szerdán jelentette be, hogy a kormánykoalíció hamarosan kielemzi a botrányt botrányra halmozó, rosszul kivitelezett iskolai tej-kifli programot, és nem kizárt, hogy megszüntetik azt.

Mint mondta, a kormány most inkább azt a programot tartaná meg és bővítené ki, amelynek keretében napi egy alkalommal meleg ételt kapnának a tanulók. Erre már pénzt is tettek félre, de persze ezzel is bajok vannak, mivel nem minden iskola van felkészülve a diákok étkeztetésére.

A tej-kifli program évek óta működik Romániában, de a jó szándék vagy inkább a jó üzlet elképzelésének egyre több hiányosságára derült fény az évek során: többször is előfordult, hogy iskolások ételmérgezéssel kerültek kórházba, vagy volt rothadt almát kaptak, de az is előfordult már, hogy a szállítmány egyszerűen meg sem érkezett.

Az érmihályfalvi tanács júniusi rendes havi ülésének is éppen az volt az egyik napirendi pontja, hogy az önkormányzat nem kívánja saját hatáskörébe vonni az iskolai étkeztetés bonyolítását. A megyei tanács, a hatáskörébe tartozó étkeztetési ügyintézést átlökné a helyi önkormányzatok nyakába, de mivel az érvényben lévő bürokratikus szabályozások között ezt lehetetlen kivitelezni, a döntéshozó testület úgy ítélte meg, nem vállalja fel a program továbbvitelét, legyen az tej-kifli vagy főtt étel.

S. É.

Facebook