Elutasította kedden a képviselőház jogi bizottsága a közigazgatási törvénykönyvet módosító tervezetet

Elutasította kedden a képviselőház jogi bizottsága a közigazgatási törvénykönyvet módosító tervezetet

Elutasította kedden a képviselőház jogi bizottsága a közigazgatási törvénykönyvet módosító RMDSZ-tervezetet – közölte Cristina Trăilă nemzeti liberális párti képviselő.

A törvényhozó egy Facebook-bejegyzésben azt írja, a PNL igénylésére tűzték a szakbizottság ülésének napirendjére az “alkotmányellenes” tervezetet, amely – állítja Trăilă – bizonyos településeken kötelezővé teszi a magyar nyelv hivatalos nyelvként való használatát, valamint a magyar és a székely zászló kitűzését.
A képviselő hangsúlyozza, a Szociáldemokrata Párt (PSD) a szenátusban “nyíltan támogatta” az RMDSZ által újraírt közigazgatási törvénykönyvet, ami azt bizonyítja, hogy a székelyföldi autonómiastatútum tervezetének képviselőházi hallgatólagos elfogadása nem volt véletlen.

“A PNL elutasít minden olyan tervezetet, amely Románia szuverenitására tör, függetlenül attól, hogy hány titkos egyezség köttetik ezek támogatására” – nyomatékosítja.
A közigazgatási törvénykönyv módosításáról szóló tervezetet 30 RMDSZ-es törvényhozó kezdeményezte. A szenátus hallgatólagosan elfogadta a javaslatot, de a képviselőház szavaz róla döntő házként.

(agerpres)

Facebook