Emlékeztető: a váradi standokon ismét ott lesznek az Érmellék Ízei és Termékei

Emlékeztető: a váradi standokon ismét ott lesznek az Érmellék Ízei és Termékei

Vásárfiát vegyenek!

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE) a Hegyközi Gazdák Egyesületének társszervezésében június 27-én és 28-án ismét megszervezi az Érmellék Ízei és Termékei nevet viselő kirakodó vásárt, amelyen ezúttal is a házi termékek ízeinek hódolói találhatnak kedvükre valót.

A vásárra a nagyváradi Szent László téren kerül sor, szombaton és vasárnap 10–19 óra között. Mint eddig minden alkalommal, ezúttal is kézműves termékekkel, házi készítésű élelmiszerekkel találkozhatnak mindazok, akik a hagyományos ízeiket, zamatokat, illatokat kedvelik. Jelen lesz a híres csokalyi virághagymaárus is, akinek portékái mindig nagy keresletnek örvendenek a megyeközpontban.

Érmelléki borászok, méztermelők, sajtkészítők termékeiből és egyéb portékákból lehet majd válogatni, ugyanakkor házi szörpök, lekvárok, mézeskalács-remekek, savanyúságok, tormakészítmények, illetve a már jól ismert kézművesek kerámiatárgyai, különböző dekorációk, különleges népi ruhák, kézi készítésű ékszerek, natúr szappanok, kozmetikumok gazdagítják a felhozatalt.

Több tíz standdal várják majd a kistermelők és a kézművesek a látogatókat az Érmellékről, Szatmár megyéből, Dél-Biharból, Kolozs megyéből, illetve korondi portékák között is lehet majd válogatni. Jelen lesz a nagy népszerűségnek örvendő Kovács-kalács kürtöskalácsos is.

A szervezők ezúttal is fontosnak tartják a helyi termékek népszerűsítését, nem csupán azért, mert ezzel a régió kistermelőit segítik a külföldi termékbehozatallal szemben, de azért is, mert az itthon készült élelmiszerféleségek sokkal ízletesebb és egészségesebbek a sorozatban gyártott ipari élelmiszertermékekkel szemben. Ugyanakkor az sem elhanyagolandó tényező, hogy nem a külföldi behozatalt támogatja pénzével a vásárló, hanem a kistermelők portékáit, biokészítményeit pártfogolja, részesíti előnybe, hozza versenyképesebb helyzetbe a multikkal szemben.

A börze ezúttal is a Búzavirág védjegye alatt zajlik, az eseményt az Erdélyi Magyar Néppárt támogatja.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete

Facebook