Emlékeztető: Augusztus 20. – Szent István-napi ünnepség Nagyváradon

Emlékeztető: Augusztus 20. – Szent István-napi ünnepség Nagyváradon

A hagyományokhoz híven, idén is sor kerül Nagyváradon a Magyarok Kenyere-program Bihar megyei záróeseményeként az új kenyér augusztus 20-i, Szent István-napi megszentelésére, megáldására. A Bihar megyei gazdák búzaadományából készült lisztből sütött kenyerek ünnepélyes megszentelésére ezúttal is magyar történelmi egyházaink képviselőinek jelenlétében fog sor kerülni.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Hegyközi Gazdák Egyesülete, valamint a Dél-bihari Gazdák Egyesülete szervezésében megvalósuló eseményre idén is a Szent László téren kerül sor, 17 órai kezdettel, ezúttal a Szent László plébániatemplom melletti térrészen, a városháza épületével szemben.

A Magyarok Kenyere olyan jótékonysági program, amelynek keretei között a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatják, határokon innen és túl. A 2011-ben indult program során a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek a segítőkész adományozó gazdáktól, és a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz.

A hagyományokhoz híven az összegyűlt búzából, illetve a lisztből készült kenyerek idén is a Kárpát-medence gyermekotthonai és árvaházai kis magyar lakóinak asztalára kerülnek, a „minden magyar felelős minden magyarért” mottó szellemében.

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket az ünnepi eseményre!

Facebook