Emlékeztető: Karácsonyi vásár lesz a nagyváradi Magnólia parkban

Emlékeztető: Karácsonyi vásár lesz a nagyváradi Magnólia parkban

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete december 21–22.-én ismét megszervezi az Érmellék ízei és termékei nevet viselő vásárt Nagyváradon.

A Búzavirág védjegy alatt ismertté vált termékeknek ezúttal a rogériuszi Magnólia park biztosít helyet. Érmelléki borászok, méztermelők és sajtkészítők termékeit vásárolhatják meg mindazok, akik a kézműves termékek hívei, ugyanakkor a szokásos házi termesztésű gyümölcs- és zöldségfélékkel, házi szörpökkel, mézeskaláccsal és egyéb ünnepi ajándéknak is kiváló vásárfiával lephetik meg családtagjaikat, de akár kerámiatárgyakat, bőrdíszmű portékákat, díszgyertyákat is vásárolhatnak a már jól ismert kézművesektől.

Az érmelléki, a hegyközi és a szatmári portékák mellett újdonság gyanánt korondi kerámiát, fazekas termékeket is vásárolhatnak Kelemen Csaba standján. Ugyanakkor a Kovács-kalács kürtöskalácsosnál (Farkaslaka) is lehet majd vásárfiát venni. A szatmárnémeti termékek ezúttal is az Aranykapu Kulturális Egyesület keretében vesznek részt a  termékbemutatón.

A vásár kitűnő alkalom nem csak a karácsonyi ajándékok megvásárlására, de az ünnepi menü alapanyagainak beszerzésére is.

A szervezők szeretnék felhívni a vásárlók, egyben a váradiak figyelmét is, hogy gyűjtést szerveznek a szórványvidéken élő idős emberek számára tartós élelmiszerekből. Akik szeretnének hozzájárulni valamilyen módon, azok keressék a szervezői sátort. A forralt borból befolyt összegből is az adománycsomagokat gazdagítják majd.

Mindenkit szeretettel várnak!

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete

 

Facebook