Erdély nagy tanúságtevői

Erdély nagy tanúságtevői

Az Úr csodásan működik – Erdélyi nagy tanúságtevők címmel jelent meg Frigyesy Ágnes újságíró, a Budapesti Székely Kör elnökének kötete. A kötetben három erdélyi egyházi személyiség (Tőkés István, Ferencz Béla Ervin, Bíró Antal János) életútját, illetve a velük folytatott beszélgetéseket mutatja be a szerző. Mindhárman közel egy évszázadot éltek, mindhárman átélték a mostoha huszadik század viharait, mindhárman kemény üldözést vállaltak kettős meggyőződésükért: a magyarságért és a hitükért.

A könyvben a Szalézi Szent Ferenc-díjas újságírónő külön-külön mutatja be a három kiemelkedő személyiség életútját, nehéz pillanatait, a vezérfonal azonban az Istenbe vetett mély hit, amely erőt és reményt adott még a legkilátástalanabbnak tűnő időkben is, példát mutatva az utókornak bátorságból, kitartásból, gerincességből és magyarságból. Sok eredeti, családi fotó teszi pótolhatatlanná a kötetet.

A kötet bemutatójára 2020. február 26-án, szerdán 16.30 órától kerül sor a Nagyvárad-Újvárosi református gyülekezet imatermében, a Kálvin János utca 1. szám alatt. A bemutatón közreműködik Kegye János pánsípművész, a Magyar Kultúra lovagja, a Sole Fide Keresztyén Kulturális Csoport és Thurzó Sándor József brácsaművész.

Frigyesy Ágnes a napokban megjelenő friss kötetét is magával hozza Nagyváradra.

A Magyar Polgári Egyesület által létrehozott Polgári esték nevű előadássorozat keretében sorra kerülő ingyenes eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Facebook