Érmelléki borünnep Bihardiószegen

Érmelléki borünnep Bihardiószegen

Május 26-án, szombaton egész napos programsorozattal várja a minőségi borok és a finom ételek szerelmeseit a II. Bakator Bor- és Gasztrofesztivál. A bihardiószegi Zichy-kastély udvarában megszervezett eseménysorozat gyermekfoglalkozásokat, kézművesvásárt, borkóstolókat, gasztronómiai bemutatókat, koncertek, illetve a nap zárásaként a BL-döntő vetítését foglalja magában.

Érmellék tizenkilenc termelőjének negyvenhét borát kóstolhatják meg mindazok, akik hétvégén ellátogatnak a II. Bakator Bor- és Gasztorfesztiválra: a válogatásába a márciusi bakator-verseny legjobbjai kerültek be, de jelen lesznek a Kárpát-medence, sőt az Amerikai Egyesült Államok legjobb bakator-pincészetei is. A díjnyertes borok mellett a minőségi ételek is előtérbe kerülnek: Boros László mesterszakács, valamint Rózsa Péter biogazda bemutatói mellett a résztvevőknek alkalmuk lesz például szürkemarha-burgert kóstolni.

A kastélykerti mulatság 13 órától, a Fölszállott a Páva győztes csapata, a Tokos Zenekar koncertjével veszi kezdetét. Ezt követően, 15 órától a magyar világzenei szcéna egyik nemzetközi szinten is legelismertebb együttese, a Cimbaliband lép színpadra Balkan Projekt című, legújabb albumának lemezbemutató koncertjével. Délután fél hattól a blues koronázatlan királya, a nagyváradi születésű AG Weinberger és együttese zenél, a koncertprogramot pedig a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóján, A Dal című műsorban befutott Honeybeast zárja. A zenei eseményeket követően, a MindigTV jóvoltából együtt szurkolhatunk a UEFA Bajnokok Ligája döntőjében résztvevő csapatoknak.

A május 26-ai fesztiválra belépők 10 lejes áron, illetve kóstolójegyek a helyszínen kaphatók. A 18 éven aluli személyek számára a belépés ingyenes.

A Bakator Bor- és Gasztrofesztivál második kiadásáról bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashatnak. A szervezők ugyanakkor felhívják az érdeklődők figyelmét arra, hogy az esemény programjai a FestivApp applikáció segítségével okostelefonokon is böngészhetők.

A bihardiószegi és debreceni önkormányzatok által 2017-ben kezdeményezett fesztivál a bakator szőlő- és borfajta hungarikumként való elismertetését, valamint az érmelléki borgazdálkodás újrafelfedezését célzó stratégia részeként a helyi termelők népszerűsítését, illetve a borkultúra minél szélesebb körben való megismertetését tűzte ki céljául.

A szervezők

Facebook