Gizella-malom újratöltve

Gizella-malom újratöltve

Míg 2018 decemberben az Országos Befektetési Ügynökség (CNI) igazgatója a megyei RMDSZ-es és PSD-s vezérkarral Érmihályfalván járt Gizella-malom ügyben, addig a tavaszi pártmajális alkalmával Hegedűs Csilla, az RMDSZ akkori EP-képviselőjelöltje ruccant le az érmelléki kisvárosba Szabó Ödön honatya kíséretében, megszemlélni a sokadik kampányt kiszolgáló monstrum még álló maradványait, amiből másfél évtizede él a helyi és a megyei Szövetség kampánygépezete.

Állítólag a dokumentáció rendben volt, akár már akkor nekifoghattak volna a monumentális kulturközpontnak, de sok bürokratikus küzdelemmel és államháztartási gondokkal járt az még. Zárójelben idekívánkozik, hogy ilyen leromlott épületet még soha nem láttak – mondták a megyeiek és CNI igazgatója is.

A kijelentésen nincs is mit csodálkozni, hisz nem egyszer vetették már közprédára a műemlék számba menő, mintegy 130 éves épületegyüttest a szavazatokért. Bizton állítható, hogy az amúgy is rossz állagú, megroggyant mihályfalvi Gizella-malom a mindenkori kampányok áldozata lett. Vagyis duplán kifacsartak belőle minden lehetőséget. S lám az EU-parlamenti választások után az idei helyhatóságit is ki fogja szolgálni, sőt a parlamentit is.

Tehát nem csak a székelyhídi körgyűrű projektjét lebegtette meg a megye az érmellékiek szemei előtt, de a Gizella-malomét is leporolta a mihályfalvi elöljáróság. A közbeszerzés lezárult, a kivitelezésre egyetlen munkáltató jelentkezett. Bár néhány dokumentum kiértékelése még soron van, s ha ezen is túljutnak, máris jön ami még nem volt. Úgy legyen!

S. É.

Facebook