Hétfőn zajlott az év utolsó tanácsülése Érmihályfalván

Hétfőn zajlott az év utolsó tanácsülése Érmihályfalván

Nyolc napirendi pont és “egyebek” voltak terítéken a hétfői rendes tanácsülésen, Érmihályfalván. A napirendi pontok és a múlt havi jegyzőkönyv megszavaztatása után (Tóth Csaba néppártos ülésvezető elnökletével) a városi közszállítás megoldásáról szóló projektet is megszavazták, bár elég sok kérdés merült fel a határozat-tervezet kapcsán, majd a civil szervezetek pályázatait elbíráló, és az esetleges óvásokat kivizsgáló bizottságok tagjait választották meg, ami szintén nem ment simán, mivel az ellenzékiekből – mint mindig – egyetlen tag sem volt betervezve a többségi RMDSZ-frakció által.

Szavaztak még a jövő évi fakitermelésről (mennyiség, ár nem változott), valamint a 2020-2021-es iskolai év szerkezeti felépítéséről is, beleértve az Aranykapu magánóvodát, amelyben Nyakó József polgármester “hozzáértése és szakmai megítélése” szerint nem folyik szakszerű oktatás. Így megeshet, hogy a következő tanévben már “nem adja hozzájárulását” az Aranykapu működtetéséhez.

Az év utolsó tanácsülése lévén koccintással és jókívánságokkal hagyták maguk mögött az elmúlt év disputáit a városatyák.

A részletekre visszatérünk.

S. É.

Facebook