Két évtized a színpadon – Pódium-díjak a magyar kultúra ünnepén

Két évtized a színpadon – Pódium-díjak a magyar kultúra ünnepén

Húsz éves fennállását ünnepelte a Móka Színjátszó Kör és velük együtt az érmihályfalvi közönség is, mely csapat már két évtizede szórakoztatja a helybéli, valamint a magyarországi nagyérdeműt, különböző fesztiváloknak és meghívásoknak eleget téve. A mintegy 300-as létszámú közönség az Ellátták a bajunkat! című revü és kabaré-összeállításnak tapsolhatott, mely előadással a 2019-es óesztendőt búcsúztatták.

Ezt megelőzően a helyi tanácsosi gárda kulturális bizottságának elnöke, Gábor Éva, valamint a bizottság egyik tagja, Csengeri Csongor a magyar kultúra ünnepének tiszteletére, laudációk közepette átnyújtották a Minipódium-díjat a Forever Dance gyermekcsapatnak, a Pódium-díjat Hegedűs Attila borásznak, aki díjnyertes boraival évtizedek óta gyarapítja a város hírnevét, a Nyíló Akác Néptáncegyüttes összevont csoportjainak, valamint a Móka Színjátszó Körnek, melynek tagjai egy születésnapi tortát is kaptak ajándékba.

Az RMDSZ alapította Szépmíves Díjat, amellyel minden esztendőben egy arra érdemes pedagógust tüntetnek ki, Nyakó József polgármester nyújtotta át, ebben az évben Nagy Éva magyartanárnak.

A Móka Színjátszó Kör fennállásának 20-ik évfordulójára tervezett hivatalos gálaműsorra májusban, a Nyíló Akác Napok fesztivál alkalmával kerül sor. A jubileumi ünnepség kétnapos lesz, melynek részleteire idejében visszatérünk.

S. É.

Facebook