Kiállnak Mezei mellett, elhatárolódnak Bíró Zsolttól a Maros megyei MPP-vezetők

Kiállnak Mezei mellett, elhatárolódnak Bíró Zsolttól a Maros megyei MPP-vezetők

Három fontos kérdésben született döntés a Magyar Polgári Párt Maros megyei szervezetének hétfő esti ülésén.

Mint Berki Ferenc megyei elnök a Székelyhonnak elmondta, a megyében működő összes (szám szerint tizenöt) szervezet képviselője jelen volt az ülésen. Egyöntetűen megszavazták, hogy a közelgő önkormányzati választásokon a Magyar Polgári Párt közös listát indít az Erdélyi Magyar Néppárttal.

Azokon a településeken azonban, ahol a nemzeti érdek veszélybe kerülhet, ott hajlandók egyeztetni és közös listát indítani az RMDSZ-szel.

Az ülésen tárgyaltak az országos pártvezetőkkel való kapcsolatról is, figyelembe véve, hogy Háromszéken és Kolozs megyében, de pár Hargita megyei településen is vannak olyan szervezetek, amelyek nem értenek egyet a jelenlegi elnökkel, Mezi Jánossal. A Magyar Polgári Párt Maros megyei szervezete a hétfőn este hozott döntése szerint teljes mértékben kiáll Mezei János országos elnök és a párt megválasztott vezetőségi tagjai mellett.

Mint Berki Ferenc elmondta, a jelenlévők újra elhatárolódtak Biró Zsolttól, aki már nem tagja a Magyar Polgári Pártnak, és felszólítják a parlamenti képviselőt, hogy ne nyilatkozzon az MPP nevében.

(szekelyhon.ro)

Facebook