Kirándulni voltak a NAC focistái

Kirándulni voltak a NAC focistái

A NAC Labdarúgó Egyesület szervezésében, a Bethlen Gábor Alap támogatásával, a Nagyváradi AC labdarúgó csapatának egy része focival összekötött honismereti kiránduláson vett részt az elmúlt hétvégén a Fekete-Körös völgyében. A kirándulás célja az volt, hogy a nagyváradi gyermekek megismerjék a Fekete-Körös menti szórványvidéket és e mellett edzéseken, barátságos mérkőzéseken is részt vegyenek.

A NAC focistái szemerkélő esőben érkeztek meg Köröstárkányba, ahol a buszról leszállva mindjárt birtokba is vették a település műfüves pályáját. Opre Csaba és Váradi Attila Gyula edzők négy csapatba osztották a gyermekeket, akik között öt évestől tizenhárom évesig minden korosztály képviseltette magát. A foci kezdetére az eső is elállt, így a legjobb időben kerülhetett sor a mérkőzésekre.

A focizás után a közeli mézgedi Czárán Gyula barlangot tekintették meg a gyermekek. A barlanghoz vezető úton Nagy József Barna, a NAC alelnöke sok érdekes dolgot mesélt a gyermekeknek a Fekete-Körös völgyéről, Köröstárkányról, de a mézgedi barlangról is. A gyermekek sok újdonságot hallhattak, még azt is, hogy a mézgedi barlang névadójának, Czárán Gyulának szobra van Nagyváradon.

A gyermekek szerencsére egy anyaországi csoporttal együtt járhatták be a barlangot, ezért a magyar nyelvű barlangismertetés során is sok új, érdekes információval gazdagodtak.

A barlang bejárása után Belényesbe mentek a gyermekek, ahol finom ebéddel, fagyival várták őket.

A honismereti kirándulás utolsó állomásaként Bélfenyérre utaztak, ahol a helybeli fiatalokkal játszottak barátságos mérkőzést. Sajnos a focizást egy felhőszakadás elmosta, de Zahari Jakab, bélfenyéri termelő jóvoltából a gyermekek dinnyeevéssel vigasztalódhattak.

A NAC focistái augusztusban már újra edzésbe álltak, majd a hónap végén a magyarországi Csengerre utaznak, ahol egyhetes edzőtáborban vesznek részt.

A NAC vezetősége ezúton is köszöni mindenkinek, aki segített abban, hogy egy felejthetetlen napot töltsenek együtt a csapatukban játszó gyermekek.

Facebook