Könyvbemutató is volt a Dióverő Nagyvásár keretében

Könyvbemutató is volt a Dióverő Nagyvásár keretében

Szilágyi Andrea régész és muzeológus a szerkesztője és társszerzője annak a kötetnek, amelyet vasárnap délután, a Dióverő Nagyvásár keretében mutattak be a Gödör rendezvényházban.  A szépszámú érdeklődők a szerkesztő előadásában hallhattak a kötet születésének történetéről, a bennfoglalt személyiségek kiválogatásának egyáltalán nem egyszerű módjáról, a kötet felépítéséről és egyéb „kulisszatitkokról”, amelyek hozzátartoznak egy kiadvány megszületéséhez.

Szilágyi Andreának nem ez az első szerkesztett-írott helytörténeti kötete. A város legújabb monográfiáját (Emlékül, hogy emlékezz! – 2016), valamint Érmihályfalva vásártörténete – 2018 is az ő kézjegyét viseli.

A most megjelent kötet 100 év – 100 személy – Érmihályfalva jeles személyiségei a 20. századból tartalmának fele Kovács Rozália helytörténész adatai alapján állt össze, másik felét Gheri Judit, Borbély Simon Andrea könyvtárosok és maga a szerkesztő adta hozzá.

A szerzők egyike, Borbély Simon Andrea egészségi okokból nem lehetett jelen, de szerzőtársaik minden bizonnyal az ő gondolatait is beleszőtték a kötettel kapcsolatos tartalmas mondandójukban.

Akik lemaradtak az eseményről, a kötet 25 lejért kapható a Máté Imre Városi Könyvtárban.

S. É.

Facebook