Könyvbemutató Nagyváradon: Máglyatűz

Könyvbemutató Nagyváradon: Máglyatűz

Az elmúlt esztendők egyik legsikeresebb magyar könyvét, a Máglyatűz című kötetet mutatják be Nagyváradon, május 16-án, csütörtökön 18.00 órától a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, a Városháza / Primariei utca 27. szám alatt.
A kötetet szerzője Demkó Attila (David Autere) író, védelempolitikai szakértő, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikai főosztályának egykori vezetője. A kötet írójával Borbély Zsolt Attila közíró, politológus, az EMNT alelnöke beszélget.
Dr. Demkó Attila (1976) az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomát történelem-politikaelmélet szakon. Genfben, Pekingben és Washingtonban tanult biztonságpolitikát, illetve folytatott kutatásokat a szakterületen. 2008-ban az ELTE Történelemtudományi Doktori Iskolájában védte meg az ír nemzeti felszabadító mozgalomról, kiemelten az Ír Köztársasági Hadseregről (IRA) szóló doktori disszertációját.
Közel két évtizedet dolgozott a biztonságpolitika területén, előbb a Miniszterelnöki Hivatal Kül- és Biztonságpolitikai Államtitkárságán (1999–2002), majd a Honvédelmi Minisztériumban (2002–2018).
2002 és 2010 között a Balkánnal, Irakkal és Afganisztánnal foglalkozott referensként a Védelempolitikai Főosztályon. 2010-től 2012-ig védelmi tervezési főosztályvezető volt. 2012 és 2014 között Brüsszelben dolgozott védelmi tanácsosként Magyarország NATO-képviseletén, majd négy éven át vezette a védelempolitikai szakterületet a Honvédelmi Minisztériumban. Karrierje során bejárta a világ legfontosabb válságzónáit. Számos cikk és tanulmány szerzője a nemzeti kisebbségi konfliktusok, Románia, Moldova és a délszláv válság témakörében.
Demkó Attila (David Autere) Máglyatűz című kötete egy geopolitikai thriller a Kárpát-medencéről és környékéről. Mindenkinek ajánlott, akik Trianon hatásai és Erdély iránt érdeklődőknek, mert nemcsak a máig ható veszélyekről beszél, de a nyitódráma és sok jelenet is Kolozsváron Marosvásárhelyen és Székelyföldön játszódik. Azoknak is ajánlott, akik a geo- és világpolitikát akarják megérteni, mert bennfentesen mutatja be az amerikai és az orosz nagyhatalmi gondolkodást, emellett a szerző személyesen járt a könyv minden helyszínén, így Afganisztánban, Irakban és a kelet-ukrajnai fronton is, sok jelenetet személyes élmények ihlettek. És azoknak is ajánlott a kötet, akik szeretik a magyar sikerkönyveket: a Máglyatűz rendszeresen vezeti a Bookline thriller kategóriáját, egyetlen magyarként az első 100-ban.
A rendezvényen fellépnek a Váradi Dalnokok és a Nagyváradi Asszonykórus Tíz pár csókot… – Adja meg az Isten című előadásukkal. Az előadást Petőfi Sándor halálának 170. és Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából állították össze.
A szervező Magyar Polgári Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács minden érdeklődőt szeretettel vár az ingyenes rendezvényre ahol a kötet kedvezményesen beszerezhető.

Facebook