Konzuli nap volt az érmihályfalvi EMNT-irodában

Konzuli nap volt az érmihályfalvi EMNT-irodában

Július 4-én konzuli napot tartottak az érmihályfalvi EMNT-irodában. Az állampolgársági kérelmek leadásán kívül volt klasszikus anyakönyvezés (3 gyerek, 5 házasság, 1 válás, 1 halálozás, 1 külföldi letelepedés, 2 nyilvántartásba vétel, magyarigazolványok átadása, 26 lakcímkártya, 60 anyakönyv kiadás, 2 anyasági támogatás, 3 babakötvény és minden egyéb ügyintézés, ami a honosítással kapcsolatos, valamint a névmódosításokról is többen kértek információt.

Ide tartozik még, hogy a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága babacsomagokat juttat el azoknak a külhoni magyar családoknak, amelyek 2018-ban a Köldökzsinór program keretében anyagi támogatást igényeltek. A babacsomagokat március végétől Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa kézbesíti Kolozsváron és a már jól ismert vidéki ügyintézési pontokon: Arad, Bihar, Kolozs, Szatmár, Szilágy és Temes megyékben. A programban érintetteket a főkonzulátus szöveges üzenetben értesíti, hogy pontosan mikor és hol vehetik át ajándékukat.

Érmihályfalván, az előzőleg értesített helybéliek, illetve azok, akik a környező településekről igényelték a támogatást, a csütörtöki nap folyamán a Bartók Béla művelődési házban vehették át ezeket.

A legközelebbi konzuli nap szeptember 17-én lesz az EMNT-irodában.

S. É.

Facebook