Konzuli napot tartanak Érmihályfalván, az EMNT-irodában

Konzuli napot tartanak Érmihályfalván, az EMNT-irodában

November 12-én, kedden 12–15.30 óra között konzuli napot tartanak az érmihályfalvi EMNT-irodában, a Republicii / Köztársaság utca 40. szám alatt.
A szokásos ügyintézés keretében az érdeklődők ezúttal is leadhatják kérelmeiket a magyar állampolgárságért, ugyanakkor anyakönyveztetésre (házasság, születés, halálozás) is sor kerül, illetve az anyakönyvi kivonataikat is átvehetik az érdekeltek.
Azok, akik a magyar igazolványaikhoz járó pótlapokat várják, szintén átvehetik majd.
Az érmihályfalvi EMNT-irodában az anyasági támogatást, illetve életkezdési letéti számlát illetően is tájékozódhatnak az érdeklődők, illetve intézhetik ügyeiket a magyar állampolgársággal rendelkező gyermekek esetében.
Még mindig érvényes azokra, akik 2014-ben tették le a magyar állampolgársági esküt, hogy fáradjanak be az irodába (ezt meg lehet tenni minden munkanapon) egy kérvény megfogalmazása erejéig, mivel az említett évben a magyar állam már nem bocsátja ki a megszokott módon (automatikusan) az anyakönyvi okmányokat. Akik szeretnék megkapni a magyar anyakönyvi irataikat, a kérvényezéshez hozzák be a honosítási okmányt, személyi azonosítót (lakcímkártya) valamint a román személyi igazolványt is.

 

Facebook