Konzuli napot tartottak Érmihályfalván

Konzuli napot tartottak Érmihályfalván

Május 9-én, csütörtökön konzuli napot tartottak az érmihályfalvi Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) irodájában, a Republicii / Köztársaság utca 40. szám alatt. Sor került honosítási (30 fő) kérelmek leadására, 7 klasszikus anyakönyveztetésre (születések), 5 anyasági kérelem és babakötvény ügyintézésére, 2 apai elismerő nyilatkozat kiállítására, 1 halotti bizonyítvány beiktatására, 1 letelepedés-visszavonás intézésére és 26 anyakönyv kiállítási kérelemre. Gazdára vár 15 útlevél, 10 magyar igazolvány és 30 anyakönyvi kivonat. Érdeklődni munkanapokon az EMNT-irodában.

Szalacson, rendhagyó módon a kolozsvári konzuli ügyintéző személyesen vette át egy 80 esztendős mozgásképtelen idős asszony honosítási kérelmét.

Továbbra is kérik azokat a személyeket, akik a honosítási eljárásban állampolgárságot szereztek, jelezzék az időközben bekövetkezett változásokat: születéseket, házasságkötéseket, haláleseteket adatmódosítás, illetve anyakönyvi adatok frissítése céljából.

Ugyanakkor, akik 2014 után tették le magyar állampolgársági esküt, kéretnek befáradni az EMNT-irodába egy kérvény megfogalmazása erejéig, mivel az említett évtől kezdődően a magyar állam már nem bocsátja ki a megszokott módon (automatikusan) az anyakönyvi okmányokat.

Akik szeretnék megkapni a magyar anyakönyvi irataikat, a kérvényezéshez hozzák be a honosítási okmányt, valamint a román személyi igazolványt is.

A következő konzuli nap július 4-én lesz.

S. É.

Facebook