Köröstárkányi cserkészek sítábora az Aranyos völgyében

Köröstárkányi cserkészek sítábora az Aranyos völgyében

Február 28. és március 3. között a Köröstárkányi Verbőczy Kálmán 6-os számú cserkészcsapat Egyed Csaba vezetésével sítábort szervezett az Aranyos völgyében.

A tárkányi cserkészélet történetében ez volt a nyolcadik alkalom, hogy a Maros folyó legtekintélyesebb ágának hegyvidéki szakaszán „tábort vernek”.

Mint ismeretes, az Aranyos folyó mintegy 160 kilométeren keresztül gazdagítja Fehér és Kolozs megye hidrológiai térképét. A Bihari hegységben ered és Marosludason túl, Vajdaszegnél torkollik a Marosba. Hegyvidéki szakasza az ország leghosszabb szorosát képezi, így ebben az időszakban síelésre is alkalmas. Aranyos nevét aranytartalmú hordalékáról kapta és rengeteg turistacsalogató látványossággal rendelkezik, amelyet rendre meglátogatnak a tárkányi cserkészek is.

A tábor ezúttal nem sátrakban, mint egyéb túrák, kirándulások alkalmával, hanem a Heidi panzióba fészkelte be magát, innen szervezve meg napi programjaikat, amelyeket hagyományszerűen és jó cserkészekhez illően minden reggel imával és tornával indítottak.

A síelés, a szánkózás és a természetjárás mellett a négy napba ezúttal is rengeteg móka és szórakozás belefért, sőt egy kis téli dézsás lubickolást is megengedtek maguknak a bevállalósabbak, ami egyébként az edzett cserkészeknél sohasem jelent kihívást.

Délutánonként foglalkozások zajlottak, imákat, népdalokat tanulgattak, cserkésztörténelemmel ismerkedtek, de időtöltésnek előkerültek a társasjátékok is. S mivel egy igazi cserkész maga gondoskodik az elemózsiáról is, így maguk készítették el a mindennapi „ellátmányt”, azaz minden őrs (Bagoly, Medve Sólyom, Kobra) hősiesen helytállt az „élelmezés utánpótlásában” is. A táborozás emlékére a kisebbek kaptak egy-egy cserkészeknek kijáró imakönyvet ajándékba.

A kirándulást a Köröstárkányi Ifjúsági Cserkészegyesület szervezte, a lehetőséget pedig a helyi önkormányzat és a szülők biztosították, amit ezúton is szeretne megköszönni a csapat.

További fotók itt.

A Köröstárkányi Ifjúsági Cserkészegyesület

Facebook