Köröstárkányi cserkészek táboroztak a kolozsvári idősek otthonában

Köröstárkányi cserkészek táboroztak a kolozsvári idősek otthonában

Augusztus közepén Egyed Csaba cserkészparancsnok vezetésével a Köröstárkányi Verbőczy Kálmán 6-os számú cserkészcsapat részt vett a Kolozsváron megszervezett Védő kezek elnevezésű öt napos táborban. A köröstárkányi cserkészek Medve és Bagoly őrsének 18 tagja – Szatmári Evelin és Illés Ibolya irányításával – az otthon vezetőjének, Tokai Rozáliának a meghívására vett részt az intézmény területén megszervezett táborban.

A tábor ideje alatt a cserkészek megnézték Kolozsvár nevezetességeit, többek között Mátyás király szülőházát is.

A gyerekek és fiatalok a tábor területén működő idősotthon lakóival közös programokon is részt vettek, többek között kipróbálták a vászonfestést, gyöngyfűzést, kanáldíszítést, sőt a csapat tagjai cserkészbemutatót is tartottak a lakóknak, népdalokat énekeltek az idősek nagy örömére, valamint a Köröstárkányban gyűjtött zöldségadománnyal kedveskedtek az otthon lakóinak, akik pólókkal és édességcsomagokkal viszonozták a fiatalok törődését, szeretetét.

A kölcsönös gesztus valamennyiüknek maradandó élményt és örömet nyújtott.

A Köröstárkányi Ifjúsági Cserkészegyesület ezúton kívánja megköszöni a tábor szervezőinek a kedves vendéglátást, a kellemes időtöltést.

További fotók itt.

A Köröstárkányi Ifjúsági Cserkészegyesület

Facebook