Köszönjük!

Az RMDSZ kérésére szerdától, azaz mától a román-magyar határon úgy lehet átkelni, hogy odaát nem kell karanténba vonulni. Ki hitte volna…?

Köszönjük!

Az RMDSZ kérésére nyitották meg a határokat Magyarország és Románia között, Szijjártó köszöni Kelemen Hunornak…

Valahogy így szólnak a híradások, kedves sorstársaim! Beintettek, örüljünk, tapsoljunk! Valahogy nem passzol itt valami a magyar kormány körül, mennek a nagy szózatok, megnyilvánulások a határon túl tengődő magyarság felé, közben annak elárulóit támogatják. Jó, próbálták másképp, másokkal is, de nem ment. Hogy is ment volna, ha az RMDSZ-nek akartak alternatívát, ugyanolyat csak másat! Semmivel sem többet, különbet, ugyanazok a célok, elvek, vagy elvtelenségek mentén. Hangzatos pufogtatások, érdekvédelem, közben túlkapások, megalázások mindenfelé a magyarok irányába. Autonómia, önrendelkezés, nemes kinyilatkozások, vakítás a nép felé, semmi alap nélkül. Igaz, Ukrajnával próbálkoznak…

Kiállás a nemzet mellett, azonosulás annak örömeivel, fájdalmaival, mennek a nagy szónoklatok, közben a a Világszövetség által gyűjtött 300 ezer aláírást át sem veszik. Megtehetik a 2/3 mögött. Mi több, a nemzeti gyász éve, napja helyett a nemzeti összetartozást erőltetik a megfelelési kényszer szolgáival, csicskássá tett emberekkel. És nyomják a pénzt a többségi hatalmak magyar zsoldosainak!
Valami nagyon nincs itt rendben, kedves sorstársaim! Persze, jogos a megállapítás, hogy a másik oldal meg nyíltan magyarellenes. Igen, így van! De, a pénzen vett magyarság is annyi, amennyi… Hallgassunk, mert pénzt kapunk, támogatást! Könnyű így magyarnak lenni, gondolják az anyaországiak. Pedig egyáltalán nem így van. A kapott pénz elfolyik korrupt politikusok zsebébe, magyarságukból élőkre, önfényezőkre, reklámra. És mit adunk érte? Amit elvárnak: gyászkor, örömmel ünneplünk, vigyorgunk, tapsolunk, pedig semmi kedvünk hozzá, na, és szavazunk, az elvárásoknak, útmutatásoknak megfelelően.

Jó, hűséges alattvalói vagyunk idegen hatalomnak, meg még a „mieinknek” is. Mi gerinces, egyenesderekú, büszke erdélyi magyarok!
Ha elgondolkodunk a helyzetünkön, kedves sorstársaim, nem állunk valami jól, kiváltképpen látva a 30 éves demokrácia és érdekvédelem nagy megvalósításait. Köszönjük politikusainknak, hogy újra felkelt a nap és láthatjuk nagy tetteiket, irántunk kinyilvánított jóakaratukat, szívességüket.

Gábor Ferenc, Köröstárkány

Facebook