Lakossági fórum vagy 30-ik születésnap?

Lakossági fórum vagy 30-ik születésnap?

Hivatali elöljáró erősítette meg, hogy január 17-én, pénteken 18 órakor lakossági fórumra várják az érmihályfalvi lakosokat, amelyen bevett szokás szerint a városháza apparátusa is részt vesz. Hogy többet mutassanak a képen.

Ellenben Nyakó József polgármester, aki egyben az RMDSZ helyi tótumfaktuma is, pártelnöki aláírással ellátott meghívókat küldött ki azoknak, akiket elvár a „lakossági fórum második felére”, amelyen el szeretnének nosztalgiázni kicsit az elmúlt 30 év „megvalósításai” felett. Azaz megünneplik a párt születésnapját.

Kérdés, hogy ezzel a faramucira sikeredett és összecsapott “fele apă fele víz” eseménnyel azt akarja-e elérni, hogy többen legyenek a fórumon, vagy a svédasztalos, borozgatós „születésnapon”.

Ugyanis az elmúlt időszakban volt olyan lakossági fórum, ahol a városházi apparátuson kívül egyetlen személy érdeklődött a közügyek iránt, mivel a helybéliek tapasztalatból tudják, hogy az „első kézből” származó információk abból állnak, hogy Nyakó József 45 percet kivetít és grafikonokat, számsorokat magyaráz, majd az utána következő tisztviselők, dettó. Így nem jut idő a kényelmetlen kérdésekre, a megunják és elmennek jól bevált módszerre alapozva. Kíváncsian várjuk, hogyan oldják meg pénteken ezt a felemás helyzetet? Esetleg ellesznek egymás között, mint már annyiszor, vagy akik nem kaptak meghívót, azokat kitoloncolják. Akkor viszont megtörténhet, hogy nem marad “nosztalgiázó”.

Mert nem egyszer megesett már az az infámia a mihályfalvi RMDSZ-es pártberkekben, hogy a kettős tisztséget betöltő elöljáró még a saját klientúráját se tudta összeterelni egy-egy rendezvényre, még a potya ebéd vagy a potya vacsora csábításával sem.

S. É.

(Címoldali fotó: archív)

Facebook