Lélekben együtt a székelyekkel

DSC_0712Lélekben együtt a székelyekkel

Mint ismeretes, Székelyföld területi autonómiájáért szervez felvonulást és tüntetést ma Marosvásárhelyen a Székely Nemzeti Tanács. A tömegrendezvényre székelyföldiek tízezreit várják.

A székely szabadság napjának nevezett rendezvény 16 órakor megemlékezéssel kezdődik a marosvásárhelyi székely vértanúk emlékművénél. A helyszínen az erdélyi magyar pártok és politikai szervezetek elnökei – a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökét leszámítva –, valamint a baszk és a katalán nép, valamint az Európai Szabad Szövetség képviselői mondanak beszédet. A résztvevők ezt követően Marosvásárhely főteréig vonulnak, ahol átadják a demonstráció petícióját a román kormányt képviselő prefektusnak.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt érmihályfalvi szervezete lélekben együtt tesz hitet az autonómiatüntetésen résztvevőkkel a székely autonómia fontossága mellett.

A Székely Szabadság Napja nemcsak a közös emlékezés napja, hanem az összetartozásé is. Függetlenül attól, hogy a Kárpát-medence melyik szögletében ringatták bölcsőnket, egységesen fejezzük ki a nemzeti önrendelkezés, a Székelyföld területi autonómiája melletti kiállásukat.

Meggyőződésünk, hogy ezt a folyamatot már sem megállítani, sem visszafordítani nem lehet. Történelmi tény, hogy a nemes ügyben való összefogás előbb vagy utóbb, de meghozza a gyümölcsét.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt érmihályfalvi szervezete

 

 

Facebook