Leváltják a prefektusokat és alprefektusokat

Leváltják a prefektusokat és alprefektusokat

A kormány le fogja váltani a prefektusokat és alprefektusokat, mivel minden végrehajtó hatalomnak jogában áll kiválasztani megyei képviselőit – jelentette ki Ludovic Orban miniszterelnök. „Le fogjuk váltani őket, de nem akartuk eddig, hogy ne mondják, hogy akadályoztatni akarjuk az elnökválasztási előkészületeket.

A prefektus azonban a kormány megbízottja a megyében, és minden kabinetnek jogában áll kiválasztani képviselőit” – fejtette ki Orban. Arra a kérdésre, hogy a megyei közintézményeknél, a minisztériumok és állami hivatalok területi kirendeltségeinél is lesznek-e leváltások, a kormányfő azt válaszolta, hogy „aki nem végzi a dolgát, már veheti is a csomagját”. Leszögezte azonban, hogy objektív kiértékelést fognak végezni. „Sajnálatos módon sokuknál a múltbeli tevékenységet is elemeznünk kell, mert sok ostobaságot követtek el politikai parancsra, már régen saját kezdeményezésből kellett volna csomagolniuk, de mindegyik esetet sorra fogjuk venni” – mondta a nemzeti liberális párti (PNL-s) miniszterelnök. Hozzátette, mindenkinek meg kell értenie, hogy a köztisztviselőknek az adófizetők szolgálatában kell állniuk, minőségi és gyors szolgáltatásokat kell biztosítaniuk.

Ludovic Orban vezetőségcserét helyezett kilátásba az adóhatóság (ANAF) élén, és bejelentette az Országos Stratégiai és Előrejelzési Bizottság elnöke, Ion Ghizdeanu leváltását is.

Facebook