Lezárt projektek helyett újabb fantomtervezet: 22 hektáros szabadidő park

Lezárt projektek helyett újabb fantomtervezet: 22 hektáros szabadidő park

Hétfőn, a kora délutáni órákban tartotta rendes havi tanácsülését az érmihályfalvi döntéshozó testület, mely tanácskozáson tíz napirendi pontban határoztak, köztük a 2020-as költségvetés-tervezetről is.

A gyűlés egyéb fontosabb kérdéseiről Czeglédi Júliát, a Néppárt-frakció önkormányzati képviselőjét kérdeztük, annál is inkább, mivel a szerdai rendkívüli tanácsülésről megjelent hevenyészett írásban (ermihalyfalva.ro), az áll, hogy „(…) az önkormányzati képviselőknek szavazniuk kellett két folyamatban lévő pályázat dokumentációjára vonatkozó aktualizálásról (…). Az előterjesztést, az RMDSZ-es, PSD-s és PNL-s tanácsosok igen szavazatával fogadták el és, a már megszokott módon, az EMNP-s tanácsosok sajnos nem szavazták meg.

Erre a tényre és a hétfői tanácsülésre reflektálva Czeglédi Júlia elmondta, hogy az elmúlt nyolc esztendő alatt soha nem azon múlott egy projekt kimenetele, hogy megszavazta-e vagy sem valamelyik ellenzéki párt (kevesebben vagyunk, mint az RMDSZ-frakció, így nem nyom semmit a latban), inkább azon, hogy évek hosszú sora óta csak tervezeteket aktualizálnak, kölcsönökkel terhelik a várost, fizetik az „újratervezéseket” és egyetlen projekt nincs lezárva, sőt olyan is van, amelyik el sincs kezdve, de folyamatosan terítéken van, leginkább kampánycélokból, és még sorolhatnánk a sok félbemaradt kezdeményezést.

A csatornahálózat alig 50 százaléka van lefektetve, a technológiai líceum sportlétesítménye befuccsolt egy rosszul összeállított dokumentáció miatt (persze felelős az nincs, pedig törvényesen számon lehetne kérni), ugyanott a tervezett tantermek alapjai évek óta porladoznak, a tanuszoda kivitelezését egy évre tervezték, de azzal is leálltak állítólag munkaerőhiány miatt, a Gizella-malom kulturális központtá való alakítására pedig már kár szót vesztegetni.

Ezek helyett 22 hektáros szabadidő park, szabadtéri színpad, amfiteátrum, kültéri fitnesz-, mini foci-, elektromos gokart- meg gördeszka pálya a prioritás, amelyek természetesen azért nem fognak megvalósulni a jövőben, mert mi „sajnos nem szavaztuk meg”. Az egyetlen dolog, amiért a frakció nem szavaz meg felesleges projekteket, éppen azért van, mert Érmihályfalván még egyetlen benyújtott vagy elkezdett projektet sem zártak le, nem adtak át, legfeljebb csak részben.

S ha már a prioritásoknál tartunk, had tegyem szóvá, mi lenne a város legfontosabb prioritása jelen esetben: munkahely, munkahely, munkahely. Gondolom, nem kell megindokolnom mi végből.

Volt még egy megjegyzésem a mai tanácsülésen: köztudott, hogy az iskolákból kivonták az ivóvizes ballonokat, mivel a csapvizet ihatóvá nyilvánították. Ma néztem meg a legfrissebb vízszámlát, amelyen ivóvíz helyett (apa potabila) továbbra is csak vízszolgáltatás (serviciu alimentare cu apa) szerepel. Ezt csak kuriózumként említettem, viszont a tendenciózus, uszító, aláírás nélküli, lakosságot félrevezető híreket szeretnénk, ha a jövőben mellőzné a tisztelt hivatal – zárta mondandóját Czeglédi Júlia, a Néppárt-frakció tanácsosa.

S. É.

Facebook