Lovagias üggyel indítja az idei évet a Magyar Filmek Klubja

Lovagias üggyel indítja az idei évet a Magyar Filmek Klubja

A Lovagias ügy című, 1936-ban bemutatott magyar vígjátékkal indítja az idei évet a Szent László Egyesület által szervezett Magyar Filmek Klubja Nagyváradon.

A filmről dióhájban: a nagy nagybácsi, azaz Milkó vezérigazgató úr kis unokaöccse a nyegle fiatalember, az igéző mosolyú Milkó Pál, aki azt hiszi, neki mindent szabad, hiszen fiatal és reményteljes. Nem csoda hát, ha összekülönbözik a cég megbecsült könyvelőjével, Virág Andorral, olyannyira, hogy még meg is üti az idős embert. Virág úr erre otthagyja az állását és sértetten hazavonul. Milkó, hogy tettét jóvátegye, és legalább anyagilag segítse a nehéz helyzetbe került Virágékat, kiveszi kiadó szobájukat. Természetesen gondosan kerüli a ház urát, de annak szép lányával keresi a találkozást, sőt, menthetetlenül beleszeret.

Ha kíváncsi, hogyan alakul a történet, és szeret közösségben mozizni, filmekről beszélgetni, tartson velünk!

A szervezők  szeretettel várják a régi filmek szerelmeseit január 29-én, szerdán 16:30 órától a megszokott helyszínen, a Kálvin János utca 1. szám alatt. Az esemény támogatója a Bethlen Gábor Alap. A belépés ingyenes.

A Szent László Egyesület sajtóirodája

Facebook