Meghívó: IV. Rozsarató és tarlóhántó ünnep

Meghívó: IV. Rozsarató és tarlóhántó ünnep

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete sok szeretettel hív meg minden kedves érdeklődőt a július 14-én, szombaton 14 órától, Szalacson, a Tóth (Kossuth) utcai hegy alatt megrendezésre kerülő rozsarató és tarlóhántó ünnepre.

A hagyományos, immár negyedik alkalommal szervezett aratóünnepségen az érmelléki és hegyközi térség aratócsapatai mutatják be a tradicionális kézi aratást, a tarlóhántást, valamint az odalátogatók népdalokat és citerabemutatót is hallhatnak majd.

A rendezvény célja a népi hagyományok ápolása és megismertetése a fiatalabb generációkkal, ugyanakkor – hasonlatosan az előző évekhez – az anyaországi kezdeményezésű Magyarok Kenyere program jótékonysági búzagyűjtés nyitórendezvénye is.

A tavalyi esztendőben Bihar megye száz gazdája, harminc településről közel nyolc tonna búzát adott össze, amelyből felekezettől függetlenül, egyházi fenntartású gyermekotthonok jutottak liszthez. A rendezvény alatt is várjuk tehát a búzaadományokat.  Az esemény főtámogatója a magyarországi Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Érmelléki Gazdák Egyesülete,

Hegyközi Gazdák Egyesülete

 

Facebook