Mi lesz veled Kopasz utca?

Mi lesz veled Kopasz utca?

Meg lesz az!  – mondta Nyakó József polgármester a Bethlen Gábor (Kopasz) utca tarthatatlan állapotára, mivel a munkálatokat végző cég már több hónapos lemaradást „produkált” az elmúlt időszakban.

Kérdésünkre, hogy lesz-e még ebben az esztendőben aszfaltos út a város főteréről nyíló utcában, az elöljáró biztosított róla, hogy a viszontagságos időjárásra való tekintettel, ha az alapkövezetre nem is kerül rá az aszfaltréteg decemberig, az utcát év végéig mindenképpen járhatóvá teszik. Amikor az idő engedi, az aszfaltot is felviszik a lekövezett alapra.

Persze, ha nem fog fagyni az elkövetkezendő időszakban.

A csúszás miatt akár pert is indíthatna az önkormányzat a munkavállalóval szemben, de a bírósági eljárás elhúzódhat, így csak a munkamenet további részét hátráltatnák – mondja a polgármester.

Addig is a Kopasz utca lakói várhatóan csak a fagymentes télben reménykedhetnek. De megesett már olyan is Mihályfalván, hogy a jó öreg szólás-mondás függvénye lett az aszfaltozás is: magyarán mondva, „Majd ha fagy!”

Bár a látszat jelenleg nem ezt mutatja, de kétség nem fér hozzá, hogy sok félkész és eredménytelen munka rontja a közhangulatot város-szerte, amelyek évtizedek óta stagnálnak, vagy éppen porladnak valahol a település határában.

Sütő Éva

Facebook