Migránsterror a Temesvár–Nagybánya vonalon közlekedő gyorsvonaton

Migránsterror a Temesvár–Nagybánya vonalon közlekedő gyorsvonaton

A Temesvár–Nagybánya vonalon közlekedő szerelvény utasait terrorizálta szombat este három algériai migráns, akiket az érmihályfalvi határrendészek fogtak el a város határában és őrizetlenül tették fel őket a vonatra – írja a presasm.ro hírportál.

Az algériaiak drog vagy alkohol hatása alatt még az egyik jegyellenőr táskáját is megpróbálták kirámolni, az egyik nő pénztárcáját pedig csak közelharc árán sikerült visszaszerezni. Az utasokat védő jegyellenőrök felé nem egyszer a torkuk elvágására utaló gesztusokat tettek.

A szerelvényért felelős vasúti alkalmazott a nagykárolyi vasútállomás rendőreit hívta segítségül, előbbi a videókon jól hallható telefonbeszélgetés során feljelentéssel fenyegette meg a mihályfalvi határrendészetet a máramarosi menhely felé irányított, de őrizetlenül hagyott migránsok miatt, akiket minden bizonnyal a „becsületszavukra” alapozva eresztettek rá a vonat utasaira, feltételezve, hogy az állapotuk ellenére jól viselkednek majd és maguktól leszállnak, sőt jelentkezni fognak a végállomás menhelyén.

A nagykárolyi állomás rendőrei szerencsére operatívan tették a dolgukat, megszabadítva az utasokat a videókon bemutatott ösztönlényektől – írja és  közvetíti a videófelvételeken az obiectiv-sm.ro hírportál is.

S. É.

Facebook