Mindenki másképp csinálja…

Mindenki másképp csinálja…

Hatalmas beruházásokat ígér Nyakó József érmihályfalvi polgármester az elkövetkezendő négy esztendőre. 2012-ben, majd 2016-ban is hasonlókat mondott, ígért, miközben szinte másfél évtizede kínlódnak például a csatornarendszer kiépítésével, aminek a kivitelezési határidejét, annak újabb és újabb kitolódásait már számon sem lehet tartani. Az alig leaszfaltozott főtér és a Mester utca, amelyek környékén augusztus 20-án grandiózus városi ünnepséget tervez (Érmihályfalva akkor ünnepelné fennállásának 750-ik évfordulóját, ha addig nem állítják vissza a szükségállapotot), romokban hever, ugyanis most értek oda a kanalizálási munkálatokkal.

Míg a szomszédos települések úgy húznak el mellettünk infrastrukturális vonalon, mint a vadlibák, addig mi még mindig a főutca burkolatát fogjuk foltozgatni.

Igaz, nekik más lehetőségeik voltak az uniós pályázatokat illetően: ezt kihasználva a sikátorokra, a dűlőutakra, sőt a mezei zsákutcákra is futotta az aszfaltból, míg a mi elöljáróink nem törték magukat, hogy lehetőségeket keressenek, főleg az utóbbi másfél évtizedben. Míg Kovács Zoltán ex-polgármester csak a kisebb-nagyobb dáridókat részesítette előnybe, de azt rendszeresen, addig Nyakó a nagy tömegek mozgatásában hisz, amire már nem elég a mintegy 100 ezret is meghaladó Nyíló Akác Napok fesztivál éves költségvetése sem – legyen az szponzori, pályázati, vagy közpénz. Sőt, kell egy méretes összeröffenés ősszel is, amiben a párt nyüzsgése kidomborodhat, hisz mindenki azzal vonul fel, amihez elegendőek a képességei.

A maocetungi kultúrforradalmat idéző grandiózus csődületeket kinőni nem képes egykori kommunista elöljáró még mindig biztos abban, hogy egy tányér babgulyás és a „közületek való vagyok” mindent megold, még akkor is, ha a klientúra, amely a bőrfotelt az ülepe alá tolja, feléli a város összes tartalékát, amit az elkövetkezendő időszakban konkrétan és részletesen ki is fogunk fejteni.

Addig is türelmetlenül várjuk abbéli augusztusi aberrációjának megvalósítását, hogy 750 (!) pár néptáncos fogja ropni a város különböző pontjain a csűrdöngölőt (bár meglehet, utolsó beszélgetésünk óta a szervezők kiegyeztek vele 75-ben, vagy 7,5-ben), ugyanakkor a vörös zónához közeli COVID-állapotokban egyéb hasonló abszurd ötlet kivitelezését is izgatottan várjuk.

De a kortes időszak, az kortes időszak járvány idején is. Mindent a győzelem érdekében, mert Szabó Ödön nagyvezír kezében már ott a metszőolló arra az eshetőségre, ha nem jönne össze az RMDSZ-es tanácsosi többség.

Ilyen infámia azért mégsem eshet meg egy polgármester(jelölttel).

S. É.

Facebook