Minél többet magyarázzák, annál zavarosabb

tanacsules-november2Minél többet magyarázzák, annál zavarosabb

Tanácsülés volt pénteken Érmihályfalván, nyolc napirendi ponttal és „egyebekkel” a terítéken. A legvitatottabb kérdés még mindig a megyei, illetve az abba illeszkedő városi szemétgazdálkodás volt, amelyet minél többet magyaráznak a helyi és a megyei potentátok, annál bonyolultabbá, annál ködösebbé, zavarosabbá válik mindenki számára.

Ismert tény, hogy mióta a város felbontotta a Bioflorisállal a szerződést, átmenetileg az AVE cég szállítja a szemetet az egyetlen, még törvényesen működő nagyváradi szeméttelepre. Azonban még az aradi ASA cégnek is létjogosultsága van Mihályfalván, mely cég a szelektíven válogatott hulladékot kezeli. Ismeretes az a tény is, miszerint ezután a megye fogja bonyolítani a vidéki települések szemétszállítását is, amelyre a licit kiírása november 1-jére volt tervezve. Azonban mind a közbeszerzés, mind a végleges kifejlet még várat magára. Az AVE céggel október közepéig szólt az ideiglenes szerződés, ám az ügy állása szerint, a városnak még néhány hónapig igénybe kell vennie az AVE kínálta felemás megoldást.

Kérdés, lesz-e köze az AVE cégnek (Béres Attila területi igazgató – Székelyhíd), Kiss Sándornak (a közelmúltban leköszönt Bihar megyei RMDSZ-elnök), illetve a székelyhídi hulladékátrakó állomásnak, meg az éppen ott megépült biomassza erőműnek az egész megyei szemétgazdálkodási hercehurcához.

Napirenden volt még többek között a szokásos költségvetés-módosítás is, valamint Lavinia Pop ügyvéd (a hivatal jogi képviselője) honoráriumának megnövelése, melynek megszavazásától a néppártosok tartózkodtak. Utóbbiak azzal érveltek, hogy nincs tudomások a hivatal peres ügyeinek állásáról, számáról, sőt, mint már arról beszámoltunk, az utóbbi elvesztett per nyomán 421 ezer lej vándorolt át büntető kamat és perköltség gyanánt egy olyan székelyföldi cég számlájára, amelyről szintén nem tudtak semmit.

Sütő Éva

 

Facebook