Nagykárolyban újabb impozáns épületet vásárolt a magyar állam

Nagykárolyban újabb impozáns épületet vásárolt a magyar állam

Új tulajdonosa van annak a nagykárolyi ingatlannak, amelyben 2014-ig a helyi polgármesteri hivatal is működött. Az épületet ugyanaz a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonában álló Manevi Zrt. vette meg, amely 2018-ban Szatmárnémeti egyik legismertebb épületét, az egykori Pannónia (ma Dacia) szállót is megvásárolta. A tranzakció a buletindecarei.ro szerint 2019. december 10-én zárult, az összeget nem hozták nyilvánosságra.

A hírről beszámoló presasm.ro szerint a nagykárolyi épület 1909-ben épült, kétszintes, 65 helyiséggel és két belső udvarral, valamint alagsorral is rendelkezik. Az összesen 1 944 négyzetméteres ingatlan műemléknek számít, eredetileg bankszékházként működött.

Az épületet 2000 előtt szolgáltatták vissza az eredeti tulajdonos leszármazottainak. A helyi önkormányzatnak, amely polgármesteri hivatalként használta az ingatlant, szándékában állt megvásárolni az épületet, viszont az új tulajdonosok egy értékbecslés alapján nagyon magas árat, 2 millió eurót kértek érte. A presasm.ro szerint a nagykárolyi önkormányzat 14 ezer lejes havi bért fizetett az épület használatáért egészen addig, amíg 2014-ben új székhelyre költöztették a polgármesteri hivatalt.

Ez a vállalat vásárolta meg a Pannónia szállót is Szatmárnémetiben.

Facebook