Negyvenszázalékos adóemeléssel indul az év

Negyvenszázalékos adóemeléssel indul az év

Szerdán délelőtt tartotta rendes havi tanácsülését az érmihályfalvi döntéshozó testület. Az év utolsó ülésén hat napirendi pont volt terítéken.

A már megszokott költségvetés-módosítás mellett visszatértek a 2016 januárjától alkalmazott adóemelés módosítására (ez az ingatlan alatti telekre és az ingatlan melletti belterületre vonatkozott), amelyet ezúttal 0,1 százalékról 0,08 százalékra való csökkentéssel írtak jóvá. Utóbbira egyébként eredetileg is meg volt a lehetőség, de az RMDSZ-frakció akkor a maximális összeget szavazta meg.

Ellenben negyven százalékkal megemelkedik azoknak az ingatlanoknak az adója (az adótörvény 457/2. bekezdés értelmében), amelyeknek már lehetőségük nyílt rácsatlakozni a szennyvízhálózatra (függetlenül attól, hogy megtették-e már vagy sem), mivel ezek a lakások a jövő esztendőtől kezdve más komfortelbírálás alá esnek.

A negyvenszázalékos adóemelést a tíz RMDSZ-es tanácsos ezúttal is jóváhagyta, a nemzeti liberális (PNL) tanácsos ellene szavazott, a két szociáldemokrata (PSD) és a négy néppártos (EMNP) önkormányzati képviselő tartózkodott (a gyakorlatban nemet jelent) a kivitelezéstől.

A továbbiakban meghatározták a város erdőparcellájából kitermelendő jövő évi tűzifa árát is (marad a 230 lej), illetve szerződéseket módosítottak egy-egy ANL és szociális lakást illetően.

Lévén az utolsó ebben az esztendőben, pezsgőbontással, koccintással és jókívánságokkal zárult a Boda Brigitta elnökölte tanácsülés.

Sütő Éva

 

Facebook