Nem származik senkinek hátránya abból, ha nem oltatja be magát

Nem származik senkinek hátránya abból, ha nem oltatja be magát

Florin Cîţu kormányfő Facebook bejegyzésében történelmi pillanatnak nevezte a járvány elleni küzdelemben az első oltás beadását Romániában, és elismételte, hogy első adagokat az egészségügyi dolgozók kapják meg, akiknek a legfontosabb szerep jut ebben a harcban.

Ugyanakkor elmondta, hogy az oltás ingyenes lesz mindenki számára és a beadása önkéntes alapon történik, valamint nem származik semmilyen hátránya annak, aki nem oltja be magát. A kormányfő elmondta, azoknak, akik bizonytalanok, a szakemberek tudományosan igazolt, megalapozott információkat fognak szolgáltatni ahhoz, hogy meghozhassák a megfelelő döntést.

Az oltás biztonságos és önkéntes alapon történik, nem kötelező és semmilyen korlátozást nem fognak bevezetni azoknak, akik nem oltatják be magukat – szögezte le. Hozzátette: az oltás a leggyorsabb és legbiztonságosabb megoldás a járvány megfékezésére. Az oltási kampánnyal, valamint az óvintézkedéseknek a karácsonyi és a szilveszteri időszakban való betartásával van az esély arra, hogy visszatérhessünk a megszokott életünkhöz – írja többek között a G4Media is.

Facebook