Nyeljük a port…

Kicsit később, szintén a Hajnal utcán…

Nyeljük a port…

A kép a Hajnal utcán készült, amikor éppen egy mezőgazdasági gép haladt át rajta. A tömény por, ami a járművek után marad, szinte elviselhetetlen.

Utcafronti ablakon szellőztetni lehetetlenség (a belső párkányokról két nap múlva seperni lehet a port, gondolom más aszfaltozatlan utcákon is ez a helyzet, hisz mintegy 80 százalékuk burkolatlan még ma is). Érmihályfalva városában. Az Érmellék fővárosának nevezett kisvárosban.

Elgondolkodtam rajta, ha valamikor a távoli jövőben mégis bekövetkezne e nemes aktus – évek óta ígérik az Erkel Ferenc, a Kossuth Lajos, a Pázmány Péter, a Hajnal utca leaszfaltozását (ezek mind a nemzetközi útról nyílnak a városközpont közelében), a kukorica- és gabonakombájnok, utánfutós traktorok merre kerülnének, hogy ne hordják fel a temérdek sarat a mezőről, hisz egy-egy esős tavaszon vagy őszön, pár napon belül már az aszfalt se látszana a sártól. Mi még itt tartunk.

A Hajnal utca lakóinak a tehéncsorda járásának kitiltatása is kunszt volt. Olykor bokáig jártak a tehénlepényben, virágos utcafrontról, árokpartokról meg legfeljebb csak álmodhattak…

S. É.

Facebook