Partiumi fiatalok a pécsi népszavazási kampányban

Partiumi fiatalok a pécsi népszavazási kampányban

Kétszáz határon túli aktivista segíti a Fidesz népszavazási kampányát Pécsett, ahova péntek délután érkezett meg az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ifjúsági szervezetének, a Minta bihari és aradi megyei szervezeteinek mintegy ötven tagja is.

csoportkep

A fiatalokat Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője fogadta, aki hangsúlyozta: a kényszer betelepítés ellen kiírt október 2-i népszavazás a teljes magyarságot érintő nemzeti ügy, így a referendum érvényességéért és eredményességéért a határon túli magyarság is összefogott. A partiumi fiatalok pécsi akciójával kapcsolatosan Zatykó Gyula, az EMNP alelnöke, aki ez alkalomból szintén kiutazott Pécsre, úgy fogalmazott, hogy a népszavazás a magyarok, a Kárpát-medencében élők és az európaiak egymás iránti felelőssége szempontjából is fontos. Csomortányi István, a párt Bihar megyei elnöke (a partiumi fiatalok pécsi akciójának szervezője) pedig „a határok feletti nemzetegyesítés egyik legszebb gesztusának” nevezte a kampányban való részvételt.

A fidesz pécsi népszavazási kampányában Bihar megyéből Bihardiószeg, Éradony, Gálospetri, Margitta, Köröstárkány, Székelyhíd, Érmihályfalva, Nagyvárad, Paptamási, Nyüved településekről vettek részt. Arad megyét Arad, Kispereg, Majláthfalva, Kisjenő településekről képviselték. A Részekből érkezők egy jelképes ajándékcsomagot is átnyújtottak a pécsi önkormányzatnak, benne a partiumi zászlóval.

ori-laaszlo partiumi-zaszloA fiatalok az Uránváros és Kertváros negyedekben segédkeztek, este pedig kulturális eseményeken és koncerteken vettek részt. Őri László, Pécs alpolgármestere bemutatta nekik a nagy múltú városházát, annak dísztermét, dióhéjban megismerkedhettek a létesítmény, illetve a város történetével is.

A kölcsönösség jegyében a pécsiek és a bihari fiatalok legközelebb a Bihar megyei kampányban dolgozhatnak együtt.

A héten Vajdaságból, Kárpátaljáról és Felvidékről is érkezik még Pécsre segítség.

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája

 

Facebook