Pásztor nem mond le, szerinte a szabályszegés belefér

Pásztor nem mond le, szerinte a szabályszegés belefér

Mint arról hírt adtunk, a többek között a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség alelnöki tisztét is betöltő, ebbéli minőségében a törvényes rendelkezések betartatásáért is felelős Pásztor Sándor, úgy gondolta rá nem érvényes a kijárási tilalom, és hivatali autójával „elugrott” a siteri tóhoz, egy kis horgászásra. Az ügynek rendőri ellenőrzés és bírság lett a vége. A helyi román sajtóból azóta kiderült, hogy – Pásztor elmondása szerint – „véletlenül pont arra járt” Nicolae Timaru, a Bihar Megyei Erdészeti Felügyelőség helyettes vezetője, és egy bizonyos Halász Sándor, vállalkozó. A tó partján a rendőrök kiérkezésekor egy másik, ötfős társaság is tartózkodott. A rendőrök Pásztort és két társát fejenként 5000 lejes bírsággal sújtották, míg a másik társaságból két fő 2000 lejes bírságot kapott, hárman pedig megúszták egy figyelmeztetéssel.

A nap folyamán az USR Bihar megyei szervezete közleményben lemondásra szólította fel Pásztort, elfogadhatatlannak nevezve, hogy a megyei tanács elnöke semmibe veszi a kijárási tilalmat, és elégtelennek és hiteltelennek nevezve Pásztor bocsánatkérését. A bihon.ro hírportálnak nyilatkozó Pásztor elmondta, hogy nem érzi úgy, hogy le kellene mondania az affér miatt. A Bihon egyébként azt írta, Pásztor egy szolgálati Škoda Superbbel érkezett a tóhoz, a helyszínen készült felvételeken viszont egy, a megyei tanács elnevezését rendszámán is megjelenítő (BH CJB 98) Volkswagen Amarok látható. A jelek szerint tehát vagy két autót vezetett egyszerre Pásztor Sándor, vagy a Bihon tudta rosszul, milyen autóval jár horgászni koronavírus járvány idején, vagy valaki más is volt ott a megyei tanács részéről.

A megye RMDSZ-es tanácselnöke azóta saját Facebook oldalán kiposztolta, hogy befizette a 2500 lejes büntetést, és ugyanennyit átutalt egy jótékonysági szervezet részére. Azt nem tudni, hogy Pásztornak az az apróság feltűnt-e, hogy a kijárási tilalom mellett országos érvényű horgászati tilalom is van április 4-től június 2-ig…

K. Szalárdi István

(fotó: ebihoreanul.ro)

Facebook