Poroltók százezer lejért?

Poroltók százezer lejért?

A csütörtöki tanácsülés költségvetés-módosításának magyarázatakor ütötte meg a “sajtó fülét” az a kijelentés, miszerint a környezetvédelmi költségekhez leosztott százezer lejért poroltókat vásároltak. A kérdést Czeglédi Júlia néppártos tanácsos szegezte Gheorghe Chişnek, a pénzügyi bizottság elnökének, aki ezzel magyarázta a kiadást.

Kicsit utána néztünk az áraknak a poroltók internetes vásárában és kiderült, az online rendelés esetében a legdrágább 98,98 lej, a legolcsóbb pedig 40,22 lej.

Nem nehéz utána számolni, hogy a drágábbikból ezer poroltót, az olcsóbbikból több mint kétezret lehetne vásárolni. Csak érdekességként jegyzem meg, hogy az érmihályfalvi önkormányzathoz tán tíz intézmény sem tartozik. Tűzoltósági szabály szerint például a művelődési háznak öt darab szükségeltetik.  Arról nem is szólva, hogy ezeknek szavatossági idejük is van, előre sem lehet felvásárolni ekkora tartalékot.

Remélhetőleg a hangzavarban Gheorghe Chişnek nem volt elég ideje bővebben kifejteni a százezer lejes kiadásról szóló beszámolóját…

S. É.

Facebook