“Rendes” havi tanácsülés zajlott ma Érmihályfalván, azaz csörgött a kard meg a dió

“Rendes” havi tanácsülés zajlott ma Érmihályfalván, azaz csörgött a kard meg a dió

Péntek délelőtt, a Dióverő Nagyvásár megnyitóját megelőzően hét napirendi pontban és “egyebekben” hozott határozatot a helyi döntéshozó testület.

Használatba adták a Zelk Zoltán Általános Iskolának az Ady Endre utca 21. szám alatti épületet, amelyet nemrégiben vásárolt meg és alakított át  iskolai használatra a helyi önkormányzat, meghosszabbították a város urbanisztikai tervének érvényességét (PUG), költségvetést módosítottak, tanácsosokat választottak és delegáltak az iskolák vezetőtanácsába, illetve ANL- és szociális lakások szerződéseit módisították, illetve utaltak ki újabb lakásokat az arra jogosultaknak. A napirendi pontokat egyhangúlag megszavazta a testület.

Az “egyebeknél” sem volt vitatémát jelentő eset vagy kérelem, azonban  miután Nagy László RMDSZ-es ülésvezető látszólag berekesztettnek nyilvánította a gyűlést, nem is tehetett volna másként, mivel  Nyakó József polgármester a gyűlésanyag egyetlen napirendi pontjához sem kapcsolódó durva személyeskedésre váltott. Nagy László előző minőségénél fogva még megpróbálta eljátszani a prókátor és a moderátor szerepét, nem akarva szót adni annak az érintettnek, aki “nem tanácsos”, de akit a városgazda negyedórán keresztül szabadon ócsárolhatott. (Akkor Nagy László nem érezte úgy, hogy ülésvezetőként kötelességei lennének.)

Nyakó először a szociáldemokrata Németh Elvira önkormányzati képviselőt utasította rendre – természetesen a maga stílusában -, egy közösségi oldalon (Facebook) folytatott nyilvános beszélgetés kapcsán, mely beszélgetés apropóját az örökzöld ivóvízminőség témája adta. Mivel a tanácsos egy féle “pénzmosásnak” minősítette azt a folyamatos alaptőke emelést és pénzodaítélést, illetve az egykori városi vízművek gépeinek kiszolgáltatását, amelyet a borsi vízművek visznek el a helyi költségvetésből és sajátítanak ki a város anyagi javaiból – eredmények nélkül -, kiváltotta az elöljárói nemtetszést. Ami azonban csúcsra járatta a városvezetői haragot, az a beszélgetőpartner személye volt, azaz a mindenkori “hangulatkeltő” Bíró Károly.  A téma tehát, ami körül az ominózus beszélgetés folyt (a Facebookon és a gyűlésen egyaránt), az az Észak-nyugati Víz- és Csatornaszolgáltató Rt. pénznyelő RMDSZ-es házi cég volt, ami mifelénk tabunak számít több ködös és érthetetlen dolog miatt is.

(Ezt követően Nyakó az alpári stílust minden szempontból kimerítő személyeskedésbe csapott át alulírott újságíróval szemben, azaz velem, amelyet egyébként minden gyűlésen és minden nyilvános fórumon gyakorolni hivatott, arra való tekintettel, hogy őpolgármestersége rosszul viseli a sajtókritikát. Mivel személyes és durva dolgok is elhangzottak a választott ember szájából egy olyan helyen, ahol kizárólag a város dolgaiban hivatottak dönteni, a részletekre egy másik fórumon térek vissza, mivel nem szeretnék visszaélni a rám bízott sajtófelülettel.)

Sütő Éva

Facebook