Rendhagyó gyermeknap volt Ottományban

Rendhagyó gyermeknap volt Ottományban

Gyermeknapot szervezett vasárnap Ottományban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács érmelléki szervezete nevében Czeglédi Júlia és Rencsik Ferenc. A rendhagyó gyermeknapot a korlátozott képességű gyermekek és családjaik számára rendezték.

A gyermeknapon Érmihályfalváról, Érkörtvélyesről, Albisról, Szalacsról, Kiskerekiből és Ottományból vettek részt, mely találkozót Scheck László római katolikus szalacsi plébános nyitott meg a Komáromi-kúria udvarán. Imájában és rövid szentbeszédében kiváltképp a szeretetre, a gondviselésre, a türelemre helyezte a hangsúlyt és arra, hogy a szeretet, amit a szülő ad a gyermekének, az a gyermekekben többszörösen kamatozik. A rövid evangéliumi hirdetést és imát követően a plébános külön-külön megáldott minden gyermeket.

Az egyházi szertartás után Szűcs György, az Ottományi Kiállítóház vezetője mutatta be a Komáromi-kúriát, és ismertette annak történetét, amit a gyermekek és a szülők nagy érdeklődéssel hallgattak, annál is inkább, mivel ritkán nyílik alkalmuk a kisebb-nagyobb fogyatékkal élő gyermekek számára hasonló eseményen részt venni.

A szervezők ebéddel várták az érkezők kis hadát. Ebéd után a sérült és egészséges gyermekek közös játékprogramban vettek részt, egymást segítve, egymást szórakoztatva, mint egyenrangú társak.

Ameddig, a gyermekek játszottak, a szülők részére Külüs Annamária kötetlen beszélgetést tartott a korlátozott képességű gyermekek adottságairól hisz, mint mondta, “nem csak ők tanulhatnak tőlünk, mi is tanulunk tőlük, nemcsak mi adjuk nekik a szeretetet és a törődést, mi is ugyanúgy részesülünk az ők szeretetükben, ragaszkodásukban”.

Mivel igény van az ilyen különleges összejövetelekre, az EMNT érmelléki szervezete más alkalommal is meg fogja szervezni az effajta gyermeknapot, hogy mind a szülők, mind a gyermekek ismerkedhessenek más településen élő sorstársaikkal, illetve kicserélhessék tapasztalataikat egymással.

Bár a program délután 3 óráig lett tervezve, mind a szülők, mind a gyermekek jól érezték magukat, így 5 óráig tartott, és mindenki egy szép, tartalmas nap élményeivel feltöltekezve távozott. Minden gyermeket ajándékcsomaggal és emléklappal ajándékoztak meg a szervezők.

Ezúton szeretnék megköszönni a program szervezői a Vadai és Chira családnak a közreműködését, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy ragyoghassanak a gyermekszemek, és mindenki jól érezze magát.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács érmelléki szervezete

 

Facebook