Rendhagyó tanácsülés Érmihályfalván

Rendhagyó tanácsülés Érmihályfalván

Rendhagyó módon zajlott csütörtök délelőtt az érmihályfalvi rendes havi tanácsülés Zima Marius (PNL) ülésvezető elnökletével.  A járványügyi helyzetre való tekintettel az önkormányzati képviselők telefonos videó-konferencián keresztül hozták meg döntéseiket a kilenc plusz két utólagos napirendi pontban.

A márciusi napirendi pontok, a múlt havi jegyzőkönyv, Cosmina Dat helyi rendőrparancsnok, valamint Nyakó József polgármester éves beszámolóinak elfogadása után megszavazták a mihályfalvi hulladékszelektáló és komposztáló üzem átadását a Bihar megyei Ecolect Közösségfejlesztési Társulásnak működtetés céljából.

A néppártos tanácsosok tartózkodása mellett ment át egy 2018-as, a közvilágítás modernizálására és kiterjesztésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány, illetve a projekt technikai-pénzügyi dokumentációjának aktualizálása. A Néppárt-frakció azért tartózkodott a projekt időszerűsítésének megszavazásától, mert annak költségei az elmúlt két esztendőben nem elhanyagolandó összeggel emelkedett, így a jelen állapotokat figyelembe véve, illetve a prioritásokra való tekintettel nem tartották elsődlegesnek más költségekkel szemben.

Megszavazták a két utólagos napirendi pontot is: az egyik határozat-tervezettel kibővítették az érmihályfalvi helyi tanács rendkívüli helyzetekre (mint a mostani) vonatkozó működési és szervezési szabályzatát, a másik határozat-tervezettel pedig költségvetést módosítottak, szintén az előállt rendkívüli helyzet hozadékaként.

Az információk a Néppárt-frakció tanácsosától, Czeglédi Júliától származnak.

S. É.

Facebook