Sem Szalacsot, sem Ottományt nem zárják karanténba!

Sem Szalacsot, sem Ottományt nem zárják karanténba!

Minden nap írjuk a friss híreket a járványügyi helyzetről, a forrás hiteles, hisz a Bihar megyei közegészségügyi hatóságtól (DSP) származik minden Érintő által közölt információ.

Mégis terjednek a rémhírek az Érmelléken, ezúttal hétfőtől elkezdődően Szalacs és Ottomány teljes karanténját „helyezték” valakik kilátásba, mi több a szerkesztőséget is kérdezgetik felőle.

Hogy közvetlenebb és megnyugtatóbb legyen az információ forrása, szombat este felhívtuk Horváth Béla polgármestert, aki megerősítette, szó sincs ilyen helyzetről, ugyanis összesen öt család van házi elkülönítőben, a mai nap folyamán még hazaérkezett kettő, ezeket is számba vette a községi vezetőség és a rendőrség. Volt egy olyan bejelentés – annak ellenére, hogy meg van szervezve az elkülönítettek ellátása – , hogy az egyik vesztegzár alatti házból a nagymama kiment a kútra vízért, ami 50 lejes figyelmeztető bírságot vont maga után, és ami ha megismétlődik, komolyabb büntetést róhatnak rá – mondta Horváth Béla polgármester.

A DSP naponta közli a valós adatokat Bihar megyéből, így felesleges felülni hasonló álhírekre.

Kérjük az érmellékieket, hivatalos forrásokból informálódjanak, akár a települések polgármestereitől, akár a honlapunkról, de más sajtóorgánum is napi szinten közli a Bihar megyei friss járványügyi statisztikát.

S. É.

Facebook