Szerdán volt az év utolsó tanácsülése Érmihályfalván

Szerdán volt az év utolsó tanácsülése Érmihályfalván

Szerdán délelőtt zajlott az év utolsó rendes tanácsülése Érmihályfalván.  A testület négy napirendi pontban és „egyebekben” hozott döntést. Többek között megszavazták a 2019-es év fakitermelését, amelyet 3100 köbméterben állapítottak meg. A megszabott árak a mellékelt táblázatban szerepelnek.

Megszavazták a hivatal működési szerkezetének új felépítését, amelyben változások álltak be, majd a szociális lakások jövő évi listájának megszavazására került sor, amely két részből állt. Az első csatolmány maga a lista volt, a második egy George Enescu 21. szám alatti szociális lakásban lakó család kérelmének elutasítása szerepelt, bár több éve lakják a szóban forgó ingatlant – a határozat-tervezet szerint önkényesen (nem teljes a letett dokumentációjuk).

Az ülésvezető Németh Elvira szociáldemokrata tanácsos szerint semmilyen tartozásuk nincs az önkormányzat felé, így addig nem szavaz az ellenzék a sorsuk felől, amíg konkrét javaslat nem kerül a testület asztalára. Mivel a listán sem szerepelnek, bármikor kilakoltathatókká válhatnak, vélte Pap Sándor néppártos tanácsos is. Kétharmados többség hiányában csak a tervezet első részére bólintottak rá, a másodikra csak akkor, ha konkrét határozatot tud felmutatni a hivatal végrehajtó szerve a család sorsát illetően, a kilakoltatást elkerülendő.

Az „egyebeknél” Pap Sándor néppártos tanácsos felvetette a nagyobb városok paktumaihoz hasonlóan a kisebbek önállósodását és a nagyobbakhoz való csatlakozását is, mint hatékonyabb gazdálkodási lehetőséget.

Az ülés végén Krizsán Csaba, az RMDSZ-frakció elnöke, Nyakó József polgármester, Karsai Attila alpolgármester, valamint Pap Sándor, a Néppárt frakciója nevében mondott rövid év végi összefoglaló beszédet, és kívántak egymásnak kellemes ünnepeket egy-egy pohár pezsgővel koccintva az elmúlt esztendő munkájára, illetve a jövő év hatékonyabb együttműködésére.

S. É.

Facebook