Tarolt a Móka a Veszprém megyei Ajkán

Tarolt a Móka a Veszprém megyei Ajkán

A Veszprém Megyei Amatőr Színjátszók Egyesülete (VASZE) az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központban rendezte meg ezúttal is a XII. Arany Deszka Országos Minősítő Színjátszó Fesztivált 2015. november 6–8. között.

A fesztiválra elsősorban olyan ifjúsági és felnőtt csoportok jelentkezhettek – ezúttal szám szerint tizenkettő –, akik szerették volna megmérettetni produkcióikat, mind a közönség, mind a minősítő szakemberek előtt.

moka2P1070959             moka4

A nagyérdemű fődíja ezúttal is a hagyományos „Arany Deszka Díj” volt. A minősítést az erre jogosult Magyar Szín-Játékos Szövetség (MSZJSZ) szakemberei végezték. A zsűri tagjai Pataki András, a soproni színház igazgatója, Perényi Balázs rendező, dramaturg és Regős János, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke voltak. Székely Csaba Bányavirág című darabját október elején már láthatta a hazai közönség, mely darabbal a Móka kilenc díjat hozott haza a Veszprém megyei Ajkáról.
A XII. Arany Deszka Fesztiválon elért eredmények tehát sorrendben a következők:

moka5moka3Zsűri díjak: legjobb rendező: Szabó János, legjobb női alakítás: Boros Emőke Blanka, legjobb férfialakítás: Varga István. Legjobb előadás: Móka színjátszó csoport. Arany minősítés: Móka Színjátszó Csoport.
Közönség díjak: legjobb epizódszereplő: Musteán Sándor, második legjobb női alakítás: Boros Emőke Blanka, legjobb férfialakítás: Varga István. Arany Deszka Díj: Móka Színjátszó Csoport.
Az ajkai siker eredményeként jövő júniusban hivatalosak a Magyar Szín-Játékos Szövetség fesztiváljára, mely szövetségnek az elért eredmények alapján automatikusan tagjává lettek, szeptemberben pedig Budapestre, a fesztivál-díjazottak találkozójára.
A Móka legközelebb Hajdúnánáson vendégszerepel, immár negyedik alkalommal, a Premier Színjátszó Találkozón, amelyet november 21-én tartanak a Kéky Lajos Városi Művelődési Központban.
November 15-én, vasárnap 17 órától pedig újra „nyílik” a Bányavirág az érmihályfalvi kultúrházban is.
A belépés ingyenes, adományokat elfogadnak.

Sütő Éva

Facebook