Teljesen megújul a 11-es számú iskola Nagyváradon

Teljesen megújul a 11-es számú iskola Nagyváradon

Egy 11,4 millió lejes befektetésnek köszönhetően gyakorlatilag teljesen megújul Nagyvárad egyik legnagyobb lakótelepi iskolája.

A Rogériusz negyedben a Franklin Benjamin (ma Moldovei) utca 55. szám alatt található, négy különálló épületben működő 11-es számú általános iskola keretében magyar tagozat is működik, előkészítő osztálytól egészen nyolcadikig tanulhatnak itt anyanyelvükön a gyerekek. Az iskola mai formájában 1969-ben, a kommunizmus idején épült, tehát ráfért már egy alapos felújítás, amit most a C épületszárny bővítésével kötöttek egybe. A bővítés keretében az iskola sportterme kap új öltözőket és mellékhelyiségeket.

A másfél évnyi időtartamúra tervezett felújítás keretében megújul az iskola elektromos hálózata, a mosdók és mellékhelyiségek, új füstérzékelő és tűzjelző rendszert állítanak szolgálatba, megújul a belső videórendszer, nemkülönben teljes felújításon esnek át a nyílászárok, és valamennyi fa illetve csempeburkolatot kicserélik az osztálytermekben és folyosókon.

A külső felújítás keretében teljesen megújul a homlokzat, az esővíz elvezető és csatornarendszer, új burkolatot kapnak a lépcsők, járdákat és sétányokat újítanak fel, illetve alakítanak ki, az egész épületkomplexum új kerítést is kap, valamint kültéri sportolási lehetőségeket is biztosítanak, pingpongasztalok, kosárlabdapalánkok és foci- illetve kézilabdapálya kialakításával.

A gyakorlatilag az épületkomplexum minden elemére kiterjedő felújítást a Drum Asfalt KFT, a Trameco és a Lemacons KFT alkotta építőipari konzorcium végzi el. (foto: ebihoreanul)

B. B.

Facebook