Tüntetések lesznek, ha a kormány nem emeli a nyugdíjat

Tüntetések lesznek, ha a kormány nem emeli a nyugdíjat

Tüntetéseket helyeztek kilátásba a nyugdíjas szervezetek, amennyiben a kormány nem emeli a nyugdíjakat a törvény által előírtaknak megfelelően. A munkaügyi miniszter azt mondja, lesz nyugdíjemelés, ennek azonban olyan arányúnak kell lennie, hogy azt megbírja az igen csak szűkös költségvetés.

A Romániai Nyugdíjasok Országos Szövetsége, a Romániai Nyugdíjasok Egyesülete, valamint a Romániai Nyugdíjasok Unirea Országos Szövetsége kedden közölte, hogy első lépésként perbe fogják a kormányt, amennyiben nem növeli szeptembertől 1775 lejre a nyugdíjpont értékét, ahogyan azt a 127-es törvény előírja.

“Egyúttal abban is megegyeztünk, hogy országszerte tiltakozásokat szervezünk. A három országos szövetségnek valamennyi városban és számos vidéki településen is vannak szervezetei, ötmillió romániai nyugdíjast képviselünk” – nyilatkozta a Romániai Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke.

A Romániai Nyugdíjasok Egyesületének elnöke hangsúlyozta, nem a nyugdíjasok hibásak azért, hogy csökkent az elmúlt időszakban az aktív munkavállalók száma. “Próbáljanak csak meg a kormánytagok megélni egy 800–900 lejes nyugdíjból 3-4 hónapon át, hogy lássák, mit jelent ekkora összegből gazdálkodni úgy, hogy gyógyszerre, élelemre és némi ruhaneműre is jusson” – fogalmazott a  fogalmazott Romániai Nyugdíjasok Egyesületének szakszervezeti vezetője.

Agerpres / itthon.ma

Facebook