Tűzijátékra és ünnepi díszkivilágításra voksoltak

Tűzijátékra és ünnepi díszkivilágításra voksoltak

Hét napirendi pont szerepelt az érmihályfalvi novemberi tanácsülésén, amelyet szerdán délelőtt tartott meg a képviselő-testület.
Terítéken szerepelt ezúttal is a költségvetés-módosítás, az ANL- és szociális lakások kiutalása, bizonyos utcák elmaradt telekkönyveztetése és „egyebek”.
A büdzsé-kiegészítés részleteit Gheorghe Chiş, a pénzügyi bizottság elnöke ismertette. A módosítással kapcsolatban a Néppárt-frakció sokallta az ünnepi díszkivilágításra (30 ezer lej), illetve a szilveszter éjszakai tűzijátékra (7 ezer lej) szánt összeget, annál is inkább mivel a szociális élelmiszerjegyekre kért évi 50 ezer lejre hol pénzzel, hol pedig kellő szociális apparátussal nem rendelkezett az önkormányzat. Viszont ezúttal is elhangzott, a Néppárt lemond az ezzel járó „politikai tőkéről” és terjessze elő az RMDSZ-frakció az erre vonatkozó határozat-tervezetet, ők szívesen megszavazzák.
Czeglédi Júlia EMNP-s tanácsos szóvá tette azt is, hogy idén nyáron az általuk szervezett hagyományőrző és kézműves napokra az önkormányzat csekély 2 ezer lejt utalt ki a négynapos rendezvénysorozatra, ellenben a december elsejei egyestés román nemzeti ünnepséget 5 ezer lejjel támogatja. Az eltérést nem tartják méltányosnak. A fent említetek tükrében a Néppárt-frakció tartózkodott a költségvetés-módosítás megszavazásától.
Az ülésen részt vett Bíró Rozália RMDSZ-es szenátor is, akinek látogatási célja a választókörzetébe tartozó önkormányzatok munkájával való ismerkedés volt.

Sütő Éva

Facebook