Újabb 30 napos szükségállapot

Újabb 30 napos szükségállapot

Az új koronavírus jelentette veszély még nem múlt el, a korlátozó intézkedések esetleges lazítása a megbetegedések számának jelentős növekedését vonná maga után – mondta kedden Klaus Iohannis államfő.

Az elnök ezzel egyes politikusoknak a korlátozások lazítását szorgalmazó nyilatkozataira utalt.

“A veszély még nem múlt el, és ha a következő időszakban enyhítenénk a korlátozásokat, ahogyan azt egyes politikusok felelőtlenül kérik, jelentősen nőne az új esetek száma, túlterhelődnének a kórházak, és ez óriási nyomást gyakorolna az egészségügyi rendszerre. Maradjanak otthon, hogy ne kerüljenek kórházba. Maradjanak otthon, hogy mielőbb folytathassuk korábbi életünket. Ellenkező esetben nagyon nagy megbetegedési és elhalálozási hullám következne, és minden eddigi erőfeszítés, minden eddigi áldozat hiábavalónak bizonyulna” – mutatott rá az államfő a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.

Iohannis hangsúlyozta, a járvány a közösségi terjedés szakaszában van, és bár az egyelőre korlátozott, rendkívül veszélyes.

“Ezért a szükségállapot meghosszabbítására van szükség, ami azt jelenti, hogy fennmaradnak az eddig hozott intézkedések, illetve újabbak vezethetők be, ami lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy megfelelő eszközökkel lépjenek fel a válság kezelése érdekében” – nyomatékosította az államelnök.

(Agerpres)

Facebook